Wat te doen bij een verstopte afvoer

verstopte afvoerEen verstopte afvoer komt  niet  zo vaak voor, maar kan toch heel erg lastig zijn en voor veel overlast zorgen. Het water dat niet weg kan blijft zitten en kan met achtergebleven afvalrestjes zorgen voor vervelende luchtjes. Ook kan je de plaats  bijvoorbeeld de wasbak , douche of bad even niet meer gebruiken. Sommige verstoppingen zijn zelf te voorkomen of te verhelpen, voor andere verstopte afvoeren heb je soms de professionele hulp van een loodgieter nodig.

Om te beginnen kan je bij een verstopte afvoer als eerst een afvoer ontstopper gebruiken. De rubberen zuignap plaats je dan over de afvoer die verstopt is en beweegt het op en neer. De zuignap zal dan proberen de achtergebleven rommel die de verstopping veroorzaakt met wat druk wordt doorgespoeld.

Wanneer de afvoer verstopt is zijn er natuurlijk ook andere manieren om deze verstopte afvoer op te lossen zoals: een soda behandeling, soda/azijn behandeling, HG ontstopper en een ontstoppingsveer.

Soda behandeling

Is de afvoer verstopt gebruik dan een soda en water oplossing om de verstopping op te lossen.. De bedoeling is om een handje soda op te lossen in water. Kook eerst ongeveer drie liter water en zet de soda erin. Dit mengsel gooi je dan in de verstopte afvoer. Je laat het dan even inwerken en kan zo de afvoer ontstoppen.

Soda/azijn behandeling

Heb je bij een verstopte afvoer de voorgaande manier toegepast maar het heeft niet geholpen kan je ook  kiezen voor een combinatie van soda en azijn. Je neemt dan een handje soda en mengt het met wat azijn,  daarna giet je het samen in de verstopte afvoer.  Je moet het gaatje wel afsluiten met iets en na een paar minuten doorspoelen met heet water.

De HG ontstopper

Heb je bij een verstopte afvoer nog steeds geen geluk om het open te krijgen en is de afvoer nog steeds verstopt, dan kan je ook  de HG ontstopper gebruiken. Dit is ook een chemische ontstopper, maar werkt ook tegen onfrisse  geurtjes.

De ontstoppingsveer

Er is nog een manier die je kunt gebruiken  om van de verstopte afvoer verlost te zijn. Je kan dan een  ontstoppingsveer gebruiken, hiermee kun je hardnekkig vuil verwijderen. Bijna in alle ijzerwinkels kan je deze ontstoppingsveer  aanschaffen.

Heeft u alles al zelf geprobeerd en het is nog steeds niet gelukt, dan is het tijd om een loodgieter in te schakelen. Met behulp van professioneel gereedschap en technische kennis kan de loodgieter helpen met de verstopte afvoer. Zeker in het geval van een totaal verstopte afvoer doe je  er goed aan professionele hulp in te schakelen. Zo voorkom je het langdurig uitvoeren van frustrerende handelingen zonder dat u het gewenste resultaat behaalt.

Om te voorkomen dat de afvoer in de toekomst nog een keer verstopt raakt, is het verstandig om bepaalde dingen niet door de afvoer te spoelen. Probeer bijvoorbeeld etensresten niet door de afvoer te laten gaan want dat vergroot de kans op een verstopte afvoer. En zoals je al weet een verstopte afvoer is geen pretje om ermee opgescheept te zitten.

Om terug te keren naar de homepage —> www.loodgieterinrotterdam.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *