Problemen met een verstopte gootsteen

verstopte gootsteenJe staat onder de douche en je kunt niet verder omdat je ziet dat het water niet wegloopt. Of dat je tijden het vaten ziet dat het water blijft hangen en niet wegloopt. Dat betekent dat de last hebt van een verstopte gootsteen.

De verstopte gootsteen ontstoppen is dan de enige manier om van het probleem op te lossen.  Maar hoe doe je dit?

Zelf de gootsteen ontstoppen

Is de gootsteen verstopt, dan kan je door middel van eenvoudige producten het zelf verhelpen en in sommige gevallen kan je gebruik maken van eenvoudige huis, tuin en keukenmiddeltjes.  Natuurlijk wil je nu weten op welke manier je dit probleem zelf kan oplossen zodat je zelf de gootsteen kan ontstoppen.

Verschillende gootsteen ontstoppers

Er zijn verschillende soorten gootsteenontstoppers die elk hun eigen voordelen hebben. Afhankelijk van de soort verstopping gebruik je of een mechanische gootsteenonstopper, of een vloeibare (chemische) gootsteenontstopper. Voordat je de verstopte gootsteen gaat ontstoppen is het belangrijk om de oorzaak van de verstopping te achterhalen.  Dan weet je voor de volgende keer waarop je moet letten wanneer je weer  hetzelfde probleem ziet, waar je naar uit moet kijken.

Hardnekkige verstopte gootsteen.

Wanneer je last hebt van een hardnekkige en regelmatig terugkerende  verstopte gootsteen, dan kan je beter een loodgieter inschakelen omdat het probleem dan vaak een gevolg is van een slecht buizenstelsel of de verstopping zit zover in de afvoer dat je hier onmogelijk bij kan komen. Zelf de gootsteen ontstoppen is op dat moment geen oplossing meer .

Benodigdheden  voor  verstopte gootsteen

Gootsteen verstopt! Wat heb je nodig. Het meeste gereedschap kun je in elke doe-het-zelf winkel of ijzerwaren winkel kopen. Het eerste gereedschap die je kunt proberen  is een rubberen ontstopper, ook wel  plopper genoemd. De  plopper kan heel simpel blokkades hoog in de afvoer ontstoppen van gootstenen, baden, wc’s en douches. Zit de verstopping een beetje dieper in de afvoerpijp, dan is het handig een ontstoppingsveer te kopen. Daarnaast zijn nog verschillende soorten speciale ontstoppers zoals een rioolontstopper, wc-ontstopper, gootsteenonstopper of hogedrukontstopper. Kleine verstoppingen kunnen opgelost worden met een rubberen ontstopper: Vul de gootsteen met een laagje water. Plaats de rubberen kop van de plopper over de afvoer. Maak een aantal krachtige pompbewegingen en trek dan de plopper met een snelle stevige beweging los. Herhaal dit een aantal keer en controleer of het water wegstroomt. Als de afvoer nog steeds verstopt is en de blokkade is niet bereikbaar, kan je een kant-en-klare ontstopper gebruiken.

Aantrekken van een loodgieter

Bekruipt bij jou het vermoeden dat  de leidingen beschadigd zijn of dat de verstopping  heel erg hardnekkig is, wacht niet te lang en maak contact  met  een rioolexpert of loodgieter .  Je loopt dan minder risico onnodige schade te veroorzaken aan het  buizenstelsel, wat voor nog hogere kosten kan zorgen.  Is de loodgieter eenmaal aan het werk in je woning, blijf er bij en toon veel interesse voor zijn werk. Als hij een enthousiaste vakman is, zal hij veel kennis delen die ervoor kan zorgen dat je de volgende keer zelf het probleem kunt oplossen, of nog beter, kunt voorkomen dat er een probleem ontstaat!

Terugkeren naar de homepage over loodgieters? —> www.loodgieterinrotterdam.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *