Verstopt afvoer

Het hoeft niet altijd zo te zijn dat mensen hun eigen problemen zelf moeten oplossen. Voor sommige problemen heb je vaak een expert van buiten af nodig die de zaak vanuit een onafhankelijk optiek kan benaderen en professioneel kan aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je ziek wordt. Je kunt daar soms zelf iets aan doen maar op bepaalde momenten is het juist aangeraden dat je een arts consulteert om jou gezondheid een goede richting te geven. Het zelfde is van toepassing op gevallen waarbij jou afvoer verstopt is.

Afvoer verstopt

Een verstopt afvoer hoeft geen groot probleem te zijn als jij als inwoner van het huis zelf iets weet van de oplossingen. Een probleem wordt het pas wanneer jij er niets van weet. Dan wordt het wel met de handen in het haar zitten. In de meeste gevallen doen zulke problemen zich ook voor op momenten die vooral onchristelijk zijn. Dit zorgt voor nog meer last.

Echter wanneer jou afvoer verstopt is, hoeft dat geen geweldig probleem te zijn wanneer je weer dat er mensen zijn die je kunnen helpen met jou afvoer ontstoppen.

Loodgieters

Zo zijn er speciaal getrainde en in de meeste gevallen geschoolde mensen die zich ten dienste stellen en jou Afvoer ontstoppen. zulke mensen noemen wij loodgieters. Dit zijn speciaal getrainde mensen die zich specialiseren in problemen zoals deze.

Een loodgieter is gespecialiseerd in onder andere het oplossen van verstoppingen lekkages en CV ketel onderhoud:

  • Verstoppingen: Dit kent geen beperkingen. De loodgieters kunnen alle verstoppingen in leidingen binnen huis oplossen. Een verstopt afvoer valt er dus ook onder
  • Lekkages: Hier doet U meestal een beroep op als U last hebt van lekkages in de keuken, badkamer of ergens anders in huis.
  • CV ketel onderhoud: Dit verdient vaak aandacht in de zin van onderhoudt. Reparatie is ook mogelijk.

Loodgieters met spoed

De meeste loodgieters zijn vaak verenigd in verschillende bedrijven die zich ook specialiseren in bepaalde vakgebieden. Nederland telt een aantal loodgieters. Er is zowel een markt voor, als voldoende behoefte naar loodgieters in Nederland. Zo zullen dagelijks ook de mensen opzoek zijn naar een gekwalificeerde loodgieter. Hebt U snel een vakman nodig om een snelle reparaties te doen? Die mogelijkheid bestaat er via bijvoorbeeld LoodgieterinRotterdam.com. die staat U op Uw gewenste tijdstip ten dienste.

Offerte

Het is vaak nodig om bij een aantal loodgieters bedrijven een statische offerte aan te vragen. Zo kunt U van tevoren een prijs afspreken. Gezien dit van belang is, hebben de meeste bedrijven daar de dienstverleningen ook op gericht. Aanvullend informatie over mogelijkheden met loodgieters zijn makkelijk te vinden op ‘Oozo.nl’ of ‘Loodgieters online’. Hier vindt U een overzicht van alle ondernemingen in de branche loodgieters in de buurt en omgeving in de gemeente.

Gratis Tip

Kies altijd voor lokale loodgieters omdat die vaak minder of geen voorrijkosten in rekening brengen. Dit heeft in ieder geval een positief effect op de offerte of het uit te betalen arbeidsloon. Wilt U meer weten over de inhoud van de werkzaamheden van loodgieters of een vergelijking maken tussen verschillende loodgieters, bezoek dan websites als ‘Loodgieters online’ of zoek middels trefwoorden de informatie op Wikipedia.

Wat te doen bij een verstopte afvoer

Afvoer verstopt

Een verstopte afvoer komt  niet  zo vaak voor, maar kan toch heel erg lastig zijn en voor veel overlast zorgen. Het water dat niet weg kan blijft zitten en kan met achtergebleven afvalrestjes zorgen voor vervelende luchtjes. Ook kan je de plaats  bijvoorbeeld de wasbak , douche of bad even niet meer gebruiken. Sommige verstoppingen zijn zelf te voorkomen of te verhelpen, voor andere verstopte afvoeren heb je soms de professionele hulp van een loodgieter nodig.

Om te beginnen kan je bij een verstopte afvoer als eerst een afvoer ontstopper gebruiken. De rubberen zuignap plaats je dan over de afvoer die verstopt is en beweegt het op en neer. De zuignap zal dan proberen de achtergebleven rommel die de verstopping veroorzaakt met wat druk wordt doorgespoeld.

Wanneer de afvoer verstopt is zijn er natuurlijk ook andere manieren om deze verstopte afvoer op te lossen zoals: een soda behandeling, soda/azijn behandeling, HG ontstopper en een ontstoppingsveer.

Soda behandeling

Is de afvoer verstopt gebruik dan een soda en water oplossing om de verstopping op te lossen.. De bedoeling is om een handje soda op te lossen in water. Kook eerst ongeveer drie liter water en zet de soda erin. Dit mengsel gooi je dan in de verstopte afvoer. Je laat het dan even inwerken en kan zo de afvoer ontstoppen.

Soda/azijn behandeling

Heb je bij een verstopte afvoer de voorgaande manier toegepast maar het heeft niet geholpen kan je ook  kiezen voor een combinatie van soda en azijn. Je neemt dan een handje soda en mengt het met wat azijn,  daarna giet je het samen in de verstopte afvoer.  Je moet het gaatje wel afsluiten met iets en na een paar minuten doorspoelen met heet water.

De HG ontstopper

Heb je bij een verstopte afvoer nog steeds geen geluk om het open te krijgen en is de afvoer nog steeds verstopt, dan kan je ook  de HG ontstopper gebruiken. Dit is ook een chemische ontstopper, maar werkt ook tegen onfrisse  geurtjes.

 

De ontstoppingsveer

Er is nog een manier die je kunt gebruiken  om van de verstopte afvoer verlost te zijn. Je kan dan een  ontstoppingsveer gebruiken, hiermee kun je hardnekkig vuil verwijderen. Bijna in alle ijzerwinkels kan je deze ontstoppingsveer  aanschaffen.

Heeft u alles al zelf geprobeerd en het is nog steeds niet gelukt, dan is het tijd om een loodgieter in te schakelen. Met behulp van professioneel gereedschap en technische kennis kan de loodgieter helpen met de verstopte afvoer. Zeker in het geval van een totaal verstopte afvoer doe je  er goed aan professionele hulp in te schakelen. Zo voorkom je het langdurig uitvoeren van frustrerende handelingen zonder dat u het gewenste resultaat behaalt.

Om te voorkomen dat de afvoer in de toekomst nog een keer verstopt raakt, is het verstandig om bepaalde dingen niet door de afvoer te spoelen. Probeer bijvoorbeeld etensresten niet door de afvoer te laten gaan want dat vergroot de kans op een verstopte afvoer. En zoals je al weet een verstopte afvoer is geen pretje om ermee opgescheept te zitten.

Om terug te keren naar de homepage —> www.loodgieterinrotterdam.com

Problemen met een verstopte gootsteen

De gootsteen verstopt, wat doe je

Je staat onder de douche en je kunt niet verder omdat je ziet dat het water niet wegloopt. Of dat je tijden het vaten ziet dat het water blijft hangen en niet wegloopt. Dat betekent dat de last hebt van een verstopte gootsteen.

De verstopte gootsteen ontstoppen is dan de enige manier om van het probleem op te lossen.  Maar hoe doe je dit?

Zelf de gootsteen ontstoppen

Is de gootsteen verstopt, dan kan je door middel van eenvoudige producten het zelf verhelpen en in sommige gevallen kan je gebruik maken van eenvoudige huis, tuin en keukenmiddeltjes.  Natuurlijk wil je nu weten op welke manier je dit probleem zelf kan oplossen zodat je zelf de gootsteen kan ontstoppen.

Verschillende gootsteen ontstoppers

Er zijn verschillende soorten gootsteenontstoppers die elk hun eigen voordelen hebben. Afhankelijk van de soort verstopping gebruik je of een mechanische gootsteenonstopper, of een vloeibare (chemische) gootsteenontstopper. Voordat je de verstopte gootsteen gaat ontstoppen is het belangrijk om de oorzaak van de verstopping te achterhalen.  Dan weet je voor de volgende keer waarop je moet letten wanneer je weer  hetzelfde probleem ziet, waar je naar uit moet kijken.

Hardnekkige verstopte gootsteen.

Wanneer je last hebt van een hardnekkige en regelmatig terugkerende  verstopte gootsteen, dan kan je beter een loodgieter inschakelen omdat het probleem dan vaak een gevolg is van een slecht buizenstelsel of de verstopping zit zover in de afvoer dat je hier onmogelijk bij kan komen. Zelf de gootsteen ontstoppen is op dat moment geen oplossing meer .

Benodigdheden  voor  verstopte gootsteen

Gootsteen verstopt! Wat heb je nodig. Het meeste gereedschap kun je in elke doe-het-zelf winkel of ijzerwaren winkel kopen. Het eerste gereedschap die je kunt proberen  is een rubberen ontstopper, ook wel  plopper genoemd. De  plopper kan heel simpel blokkades hoog in de afvoer ontstoppen van gootstenen, baden, wc’s en douches. Zit de verstopping een beetje dieper in de afvoerpijp, dan is het handig een ontstoppingsveer te kopen. Daarnaast zijn nog verschillende soorten speciale ontstoppers zoals een rioolontstopper, wc-ontstopper, gootsteenonstopper of hogedrukontstopper. Kleine verstoppingen kunnen opgelost worden met een rubberen ontstopper: Vul de gootsteen met een laagje water. Plaats de rubberen kop van de plopper over de afvoer. Maak een aantal krachtige pompbewegingen en trek dan de plopper met een snelle stevige beweging los. Herhaal dit een aantal keer en controleer of het water wegstroomt. Als de afvoer nog steeds verstopt is en de blokkade is niet bereikbaar, kan je een kant-en-klare ontstopper gebruiken.

Aantrekken van een loodgieter

Bekruipt bij jou het vermoeden dat  de leidingen beschadigd zijn of dat de verstopping  heel erg hardnekkig is, wacht niet te lang en maak contact  met  een rioolexpert of loodgieter .  Je loopt dan minder risico onnodige schade te veroorzaken aan het  buizenstelsel, wat voor nog hogere kosten kan zorgen.  Is de loodgieter eenmaal aan het werk in je woning, blijf er bij en toon veel interesse voor zijn werk. Als hij een enthousiaste vakman is, zal hij veel kennis delen die ervoor kan zorgen dat je de volgende keer zelf het probleem kunt oplossen, of nog beter, kunt voorkomen dat er een probleem ontstaat!

Terugkeren naar de homepage over loodgieters? —> www.loodgieterinrotterdam.com

Lekkende kraan repareren

Lekkende kraan

Het kan bij een ieder voorkomen. Het is geen nieuwigheid maar wel onprettig. Een lekkende kraan. Een lekkende kraan kan voor heel veel ergernis zorgen en voor een grote waterverspilling. Met  een paar eenvoudige handgrepen  zou je dit probleem zelf kunnen oplossen.

Bij sommige kranen is het nodig om een schuimstraal mondstuk op de kraanuitloop te schroeven. Zo’n mondstuk bespaart veel water en geeft hetzelfde gebruikscomfort.

Kraan kop los koppelen

Wat je ook kan doen wanneer de kraan lekt is om de hoofdkraan van de waterleiding dicht te draaien. Trek de knop van de kraan eraf. Bij sommige kranen moet u hiervoor het schroefje losdraaien dat onder het gekleurde dopje zit.

Lekkende kraan repareren

Een lekkende kraan repareren is niet zo moeilijk.  Wanneer een kraan lekt en blijft lekken dan gaat er veel water verloren. De druppels lijken weinig , maar als je  de kraan niet repareert kan dat honderden liters water per jaar kosten. Voordat je de kraan uit elkaar haalt, moet je eerst weten met wat voor een kraan je te maken hebt. Het verschil zit in het binnenwerk van de kraan. Wanneer  je de kraan opent met 3x draaien, dan heeft de kraan een binnenwerk dat werkt met kraanleertjes. Opent u de kraan in 1 slag, dan werkt deze kraan middels keramische schijven. Dit is belangrijk om te weten, om de lekkende kraan te kunnen repareren.

Repareren lekkende keramische kraan

Wanneer de kraan lekt dien je eerst de hoofdkraan af te sluiten en laat u het  resterende water uit de kraan stromen, voordat je de kraan gaat repareren. Daarna haal je de knop van de kraan er af. Per kraan verschilt het verwijderen van de knop. Vaak zit er een afdek knopje op het bedieningspaneel, dat je met een schroevendraaier eruit kunt wippen. Hierachter is dan een schroef  die zichtbaar is, die je gewoon losdraait. Als dit is gedaan,  kan je de  knop van de kraan  voorzichtig eraf halen. Nu is de binnenkant van de kraan zichtbaar. Met een steeksleutel kan je het bovendeel van de kraan losdraaien en eruit halen. Het  bovenste gedeelte van de kraan is het deel dat vervangen moet worden. Noteer altijd het merk en type nummer van de kraan voordat u naar de winkel gaat. Je kan geen ander merk of type binnenwerk in de kraan zetten. Het nieuwe deeltje maak je vast in de kraan, waarna de hoofdkraan weer open kan om te kijken of de kraan is gerepareerd. Lekt de kraan niet meer, dan kunt u de knop er weer op monteren en de kraan is gerepareerd.

Hoe vervang ik de kraanleertjes

Wanneer u een kraan gaat repareren die werkt met kraanleertjes is het noodzakelijk  dat je eerst de hoofdkraan goed afsluit. Daarna moet u het restant water uit de leidingen laten lopen door de kraan open te draaien. Wanneer al het water eruit gelopen is dan kunt u de kraan dan losdraaien. Zit er een knop op de kraan dan moet die eerst verwijderd worden en daarna het binnenwerk losdraaien. Aan de onderkant van het binnenwerk zit een rubberen schijf, dat is het kraanleertje. En dat kraanleertje moet du vervangen worden. Want dat stukje is niet meer goed en vandaar dat de kraan lekt. In de meeste bouwmarkten zijn assortiment doosjes te koop, waar verschillende maten kraanleertjes in zitten. In zo’n doos zit altijd de juiste maat die u nodig heeft om de kraan te repareren. Het oude kraanleertje kan je losmaken door het klein schroefje los te draaien, en het nieuwe kraanleertje te monteren. Ook is het verstandig om ook gelijk de pakkingring of fiberring  die tussen het binnenwerk en kraanhuis zit te vervangen. U heeft nu geen last meer van een lekkende kraan. Succes.

Om terug te keren naar de homepage –> Loodgieter Rotterdam

Oplossingen voor een verstopte WC

De WC verstopt, wat doe je

De nachtmerrie begint. Je spoelt de WC door en niets trekt weg. Wat je absoluut niet moet doen is om het weer te proberen door te spoelen. Doe je dat zit je al gauw met over gespoelde toiletpot en een vieze doorweekte toilet vloer. Voor alle veiligheid kan je papieren keukendoeken of kranten op de grond zetten. Het beschermt tenminste tegen de eventuele overstroming en je kan het makkelijke schoonmaken. Probeer de deur zoveel als mogelijk open te houden zodat eventuele stank of chemische dampen van ontstoppingsmiddelen snel verdwijnt.

WC ontstoppen

Nu moeten we de WC ontstoppen. Hoe doen we dat? Een van de manieren is om lange rubberen handschoenen aan te doen en proberen de verstopping te verwijderen.  In veel gevallen ontstaat een verstopte wc door voorwerpen  zoals speelgoedjes  of een wc-rol. Kijk of je de oorzaak van de verstopping ziet, en probeer die dan met rubber handschoenen aan eruit te pakken.

WC ontstoppen met afwasmiddel en heet water

Een ander manier om proberen de WC te ontstoppen is om een paar scheutjes afwasmiddel in de wc hals te doen.  Giet dan een emmer heet water vanuit een afstand van een meter hoogte in de wc pot. Het water moet heet zijn maar niet kokend heet, om het porselein van de pot niet te beschadigen. Door van een hoogte te gieten, voeg je extra druk toe aan het water. Het afwasmiddel kan stoffen zoals vet oplossen, waardoor de verstopping makkelijker weg kan spoelen. Laat het water en het afwasmiddel ongeveer vijf minuten inwerken. Die combinatie maakt de verstopping vaak los genoeg om vrij te komen. Hierna kan je dan gewoon doorspoelen.

De ontstopper gebruiken

Nog steeds de WC verstopt. Probeer dan gebruik te maken van de rubberen ontstopper. Het rubber sluit de hals van de pot af en let erop dat de ontstopper volledig afsluit. Plaats de ontstopper in het water in de wc-hals en druk hem stevig en langzaam aan. Als er niet genoeg water is, voeg dan wat water toe. Trek snel aan de ontstopper  om een zuigende kracht te creëren, en druk hem in om de druk te vergroten.  Let wel, niet te hard drukken. Hierdoor kun je de verstopping dieper en vaster duwen. De zuigende kracht is het belangrijkst, dus focus je op de trekkende beweging. Blijf dit proces herhalen tot elk stukje verstopping weggespoeld is. Hopelijk ben je dan af van je verstopte WC.

 

De WC loopt door

De oorzaak van een doorlopende WC  heeft vaak zijn oorzaak bij een niet goed functionerende vlotter, het vlotterkraantje, het bodemventiel of de bodemklep. Dit kan door verkeerde plaatsing, een verkeerde afstelling, een defect, vuil, kalkaanslag of slijtage komen.

Wat kan je doen: observeer en leer hoe je toilet doorspoelt. Het is goed eerst zelf de werking van je eigen wc te observeren. Spoel een aantal keer door en kijk wat er gebeurt in de spoelbak.

Bij de doorlopen van de WC kan je heb je ook eenvoudige oplossing, namelijk gewoon schoonmaken. Blijft de wc doorlopen is het nodig om wat dieper onderzoek te doen.  Je kan ook een loodgieter inroepen voor professionele hulp.

Om terug te keren naar de homepage —> Loodgieters in Rotterdam